Månadsbrev Februari

Månadsbrev Utforskaren

Hej,

Nu har den första och mest intensiva inskolningsperioden avslutats och många barn har börjat landa och känna sig mer och mer trygga här hos oss på Utforskaren. Rutiner skapar vi tillsammans och vi märker varje dag vad vi behöver utveckla och vilka rutiner som redan sitter och underlättar vår vardag. Vi är mycket tacksamma över ert tålamod och överseende kring allt som sker och hoppas att ni fortsätter att ge oss det goda förtroende som ni redan visat. Att starta en helt ny förskola från grunden innebär att inte riktigt veta hur planerade saker alltid blir, men vi kämpar på.

Vi vill förtydliga att vi just nu har öppnat knappt halva huset. Vi är i mars månad strax under 50 barn inskrivna på förskolan med plats för 100 barn. De avdelningar som just nu har öppet är Kompassen, Hjulet/Uret samt Teleskopet. I höst öppnar Kartan, Mikroskopet, Flygmaskinen samt Automobilen. På Kompassen går just nu 11 barn och dessa delar på Kompassens samt Kartans yta. På Hjulet går just nu 15 barn, vilket innebär att Hjulet har fullt samt att Uret har ca hälften av sina barn. Hjulet samt Uret skapar tillsammans ett block. Förskolan består av fyra block. Då vi inte fyllt samtliga avdelningar så har en och en halv avdelning per block öppnat just nu. Personalfördelningen är 5,2 barn/pedagog just nu vilket är bland de lägsta i Helsingborgskommun samt även Nationellt. På Kompassen/Kartan arbetar Beatrice, Cassandra samt Mirella. På Hjulet/Uret arbetar Anna, Rasha samt Razan. På Teleskopet arbetar Jenny, Naima och Helena börjar måndag v 8.

Förskolan har varit öppen sedan 10 januari 2018, lite mer än en månad, och vi känner redan att mycket positivt har hänt och är på gång. Vi på Norlandia vill förenkla vardagen för våra familjer, därför erbjuder vi er MatmedSmak. Maten som vår duktiga kock Karin lagar dagligen har ni från och med nu möjlighet att få beställa hem. Matsedeln hittar ni i kapprummen på alla avdelningar samt i köket och ni beställer genom att prata med Karin i köket. Där kan in även betala med kort. Senast klockan 08.00 samma morgon ska maten vara beställd. En portion kostar 60:-.

Vi vill även bjuda in er alla på föräldramöte Torsdagen den 15 mars, utan barn, 17-19. Vi börjar gemensamt i matsalen för att sedan dela oss och gå till respektive avdelning.

Inom kort kommer ni även att bli inbjudna till Inskolningssamtal, där vi tillsammans kommer att se tillbaka på inskolningen och samtala kring hur det har gått.

Vid det här laget bör ni ha fått en enkät skickat till er som ni besvarar anonymt. Vi hoppas att ALLA tar sig tid att svara på de fyra frågor som där är.

 

Viktiga datum:

15 mars Föräldramöte

21 mars Planeringsdag/Förskolan stängd